Suklaa-chia-jäätelöpuikot kirsikoilla

Suklaata, kirsikkaa ja vaniljaa - onko mitään ihanampaa lämpimänä kesäpäivänä. Näillä Vaneljan luomilla gluteenittomilla ja vegaanisilla jäätelöpuikoilla herkuttelet hyvällä omallatunnolla, ovathan ne täynnä hyvää tekeviä siemeniä ja luonnon omia herkkuja!

  • Määrä: n. 6 kpl

Tee näin:

Annostele kauramaito,auringonkukansiemenet, banaani ja vaniljauute tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi. Kaada noin ⅓ seoksesta kulhoon ja sekoita joukkoon chia-siemenet. Jätä paksuuntumaan. Lisää kaakaojauhe, mantelivoi ja taatelit tehosekoittimeen jääneen massan sekaan ja sekoita sileäksi. Kaada seos toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon chia-siemenet. Anna paksuuntua noin 15 minuuttia. 

Viipaloi kirsikat ja murskaa kevyesti haarukalla. 

Lusikoi suklaaseosta jäätelömuotteihin, lisää kirsikoita ja täytä muotit valkoisella seoksella.Sekoita pari kertaa. Lisää jäätelötikut ja pakasta, kunnes jäätelöt ovat jäätyneet. 

Ainesosat
  • 6 dl kauramaitoa (tai muuta maitojuomaa)
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 kypsää banaania
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 4 rkl + 4 rkl chia siemeniä
  • 3 rkl carob-jauhetta tai raakakaakaojauhetta
  • 2 rkl mantelivoita (tai tahinia)
  • 3 tuoretta taatelia, kivet poistettuina
  • +2 dl kirsikoita