Suklaa-pähkinäkeksit

Koristele herkulliset ja rapeat cookiet valkosuklaalla ja pähkinöillä tai karpaloilla.

Tee näin:

1. Esilämmitä uuni 175 °C:een.
2. Sulata voi kattilassa.
3. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.
5. Lisää voi-sokeriseos ja sekoita hyvin.
6. Rouhi suklaa, pähkinät ja marjat ja lisää ne taikinaan.
7. Muotoile taikinasta pieniä palleroita. 
8. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
9. Aseta pallerot uunipellille ja painele keksejä tasaisemmiksi.
10. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet kauniin värin.
11. Anna jäähtyä ritilällä.

Ainesosat
  • 1 dl ruokosokeria
  • 125 g voita
  • 1 ½ dl Risenta hasselpähkinäjauhoa
  • 1 ½ dl Risenta riisijauhoa
  • 2 rkl Risenta tattarijauhoa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 ½ tl vaniljasokeria
  • 30 g valkosuklaata
  • 30 g hasselpähkinöitä
  • 30 g kuivattuja karpaloita