Suolaiset muffinssit gluteenittomasti

Gluteenittomista jauhoista valmistuvat suolaiset muffinssit kätkevät sisäänsä runsaasti kasviksia ja ovat ihanan meheviä ja maukkaita. Nauti heti tai nappaa mukaan evääksi!

  • Määrä: 6-8 muffinssia

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 200°C:een. Raasta porkkana ja kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi. Sekoita kasvikset, aurinkokuivatut tomaatit, kananmunat ja oliiviöljy isossa kulhossa.

3. Lisää jauhot, kuivattu timjami, leivinjauhe ja suola ja sekoita huolellisesti. Taikina saa olla melko tahmeaa, mutta jos se tuntuu liian kostealta, voit lisätä hieman jauhoja.

4. Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista muffinsseja noin 20-22 minuuttia. Voit kokeilla muffinssien kypsyyttä puutikun avulla. Muffinssit ovat kypsiä, kun tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna muffinssien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Valmiit muffinssit säilyvät jääkaapissa noin 2-3 päivää.

Ainesosat
  • 2 ½ dl raastettua porkkanaa (2-3 porkkanaa)
  • 2 ½ dl raastettua kesäkurpitsaa (½ kesäkurpitsa)
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 luomukananmunaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl Risenta tattarijauhoa
  • 1 ½ dl Risenta teffjauhoa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa