Syksyinen sieni-mustakaalipasta

Tämä syksyinen resepti on Satokausikalenterin kantarelleista ja mustakaalista kehittelemä. Herkullinen pasta on maustettu valkosipulilla, timjamilla ja salvialla. Papupasta tuo ruokaan lisää proteiinia ja kuituja. Voit hyvin valmistaa sieni-mustakaalipastan kantarellien sijaan esimerkiksi suppilovahveroista. Myös kasvatetut sienet, kuten herkkusienet sopivat. Mustakaalin voi vaihtaa samaan määrään lehtikaalia (paksu lehtiruoti kannattaa hienontaa erikseen ja laittaa pannulle jo samaan aikaan valkosipulin kanssa).

  • Aika: 20min
  • Määrä: 4

Tee näin:

Keitä Papupasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jätä sivuun odottamaan.

Putsaa sienet ja revi isommat sienet palasiksi. Pienet sienet voi käyttää sellaisenaan. Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniä, kunnes ne ovat pehmenneitä. Mausta sienet suolalla ja mustapippurilla.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää valkosipulit sienien joukkoon ja paista pari minuuttia. Lisää pannulle yrtit, kasvisfondi ja sitruunan mehu. Paistele hetki.

Hienonna mustakaali ja lisää se pannulle. Kaada sekaan (kaura)kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kastikkeen hautua muutama minuutti. Sekoita sitten pasta kastikkeen joukkoon ja anna pastan kuumentua.

Jaa lautasille ja viimeistele juustolla.

Ainesosat
  • 200 g Risenta Papupasta Fettuccinea
  • 250 g metsäsieniä, esimerkiksi kantarelleja tai suppilovahveroita
  • 3 rkl öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna
  • 1 rkl kasvisfondia
  • ½ sitruunan mehu
  • 100 g mustakaalia (tai lehtikaalia)
  • 2 ½ dl (kaura)kermaa
  • parmesaania tai vegaanista parmesaania