Syntisen hyvä suklaakakku

Juhlapöydän kruunaa mehevä ja herkullinen suklaakakku. Gluteenittomana tietenkin!

  • Määrä: 6

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 175°C:een. Leivinpaperoi irtopohjavuoan pohja ja öljyä reunat.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään.

3. Riko munat kulhoon ja riko niiden rakenne. Sekoita joukkoon vaahterasiirappi.

4. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja kaada taikina vuokaan.

5. Paista uunissa n. 35-40 min. Kakku saa jäädä keskeltä ihanan kosteaksi.

6. Anna kakun jäähtyä kunnolla. Kaavi jähmettynyt kookoskerma purkista ja vatkaa kevyesti vaahdoksi tai käytä tavallista kermavaahtoa. Sekoita kermavaahtoon kaakaojauhe sekä makeutus.

7. Koristele kakku kermavaahdolla, mustikoilla ja suklaarouheella.

Ainesosat
  • n. 20 cm vuokaan
  • 3 dl Risenta mantelijauhoa
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa
  • 1 tl aitoa vaniljajauhetta
  • 4 kananmunaa
  • 1,25 dl vaahterasiirappia
  • 1 rkl öljyä vuoan voiteluun
  • (Kookos)kermavaahto:
  • 1 prk kylmässä säilytettyä kookosmaitoa tai muuta valitsemaasi kermaa
  • 1-2 rkl kaakaojauhetta
  • Hieman vaahterasiirappia
  • Koristeluun:
  • pensasmustikoita ja suklaarouhetta.