Teff-skonssi

  • Aika: 30min
  • Määrä: 1 kakku, 4 palaa

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet. Sekoita voi ja piimä kuiviin aineksiin ja nypi taikina tasaiseksi.
3. Muotoile kakku ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Viillä kakun pintaan jauhotetulla leikkurilla tai veitsellä neljä palaa.
4. Paista noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kultainen.
5. Tarjoile esimerkiksi hyvän hillon tai juuston kera.

Ainesosat
  • 1 ½ dl teff-jauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 tl psylliumjauhetta
  • ½ dl karkeasti hienonnettuja hasselpähkinöitä (korvasimme kurpitsansiemenillä)
  • 2 kuivattua viikunaa kuutioituna
  • 30 g voita
  • 1 dl piimää