Thaimaalaiset valkopapupyörykät

Miltä kuulostaisi kulhollinen thaimaalaisia Risentan valkopavuista valmistettuja valkopapupyöryköitä riisinuudeleilla maapähkinäkastikeessa? Sekaan vielä runsaasta tuoreita yrttejä. Keitä valkopapuja kerralla isompi satsi ja pakasta ylimääräiset. Valkopavut soveltuvat hyvin myös tahnoihin, dippeihin tai sellaisenaan kastikkeisiin. Tämän herkullisen reseptin on kehittänyt Liemessä-blogin Jenni Häyrinen.

  • Aika: 8h + 60min
  • Määrä: 4 annosta

Tee näin:

Thaimaalaiset valkopapupyörykät

1. Liota valkopapuja yön yli (vähintään 8 tuntia) runsaassa vedessä.
2. Huuhtele pavut. Keitä papuja puoli tuntia, kunnes ne ovat kypsiä.
3. Samalla kun keität pavut huuhtele kvinoa siivilässä ja keitä se pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
4. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja aja melko tasaiseksi.
5. Muotoile palleroiksi ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
6. Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
7. Paista pyöryköitä puoli tuntia.

Maapähkinäkastike

8. Mittaa ainekset kattilaan ja sekoita miedolla lämmöllä tasaiseksi. Lisää vettä tarpeen mukaan, jotta saavutat melko juoksevan koostumuksen.

9. Laita riisinuudelit kulhoon. Kaada riisinuudeleiden päälle kiehuvaa vettä ja anna kypsentyä muutaman minuutin. Valuta vesi pois.
10. Lisää nuudeleiden joukkoon maapähkinäkastike, valkopapupyörykät sekä tuoreet yrtit ja kevätsipuli.






Ainesosat
  • THAIMAALAISET VALKOPAPUPYÖRYKÄT
  • 1 dl Risentan valkopapuja (2 dl kypsiä)
  • ½ dl kuivaa puuroutuvaa kvinoaa
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl maapähkinöitä
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl kookossokeria
  • 1 rkl shrirachaa
  • ½ dl silputtua kevätsipulia
  • Risentan seesaminsiemeniä
  • MAAPÄHKINÄKASTIKE
  • ½ dl maapähkinävoita
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl limenmehua
  • 2 rkl kookossokeria
  • 2 tl shriracha-chilikastiketta
  • ½ - 1 dl vettä
  • LISÄKSI
  • riisinuudeleita
  • tuoretta minttua
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta thaibasilikaa
  • kevätsipulia
  • limelohkoja