Tomaatti-linssikeitto

Tomaatti-linssikeitosta saat myös maukkaan linssimuhennoksen käyttämällä puolet vähemmän nestettä!

  • Aika: 30min
  • Määrä: 4

Tee näin:

1. Kuori ja hienonna valkosipuli. 
2. Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista valkosipuli ja tomaattipyree. 
3. Lisää vesi, mausteet, fondi ja tomaattimurska. 
4. Huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan.
5. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
6. Mausta suolalla, balsamiviinietikalla ja pippurilla. 
7. Viimeistele keitto tuoreilla yrteillä.

Vinkki!
Käyttämällä vähemmän nestettä (noin puolet) saat maukkaan linssimuhennoksen, jonka voit tarjoilla pastan, riisin tai kvinoan kanssa. 

Ainesosat
  • 2 valkosipulinkynttä, puristettuna
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 1½ dl Risenta punaisia linssejä
  • 8 dl vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 400 g tomaattimurskaa
  • Oliivi- tai rapsiöljyä
  • Suolaa ja pippuria