Tomaattinen kasvis-pastalaatikko

  • Aika: 60min
  • Määrä: 8 annosta

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 175 C:een.
2. Hienonna sipuli. Viipaloi kesäkurpitsa ja tomaatit.
3. Levitä raaka pasta voideltuun vuokaan.
4. Lisää pastan päälle viipaloidut kasvikset ja sipulit. Ripottele osa suolasta ja pippurista kasvisten päälle.
5. Lisää juustokuutiot.
6. Valmista liemi sekoittamalla raaka-aineet keskenään ja kaada liemi vihannesten päälle.
7. Kypsennä laatikko uunissa noin 40 minuuttia.
8. Lisää valmiin laatikon pinnalle auringonkukan siemeniä ja hienonnettua persiljaa.

Ainesosat
  • 1 pussi (300g) Risenta kikhernepasta rigatonia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • noin 8 kpl (600g) tomaatteja
  • PINNALLE:
  • 200 g fetajuustoa
  • 3 rkl Risenta paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • LIEMI:
  • 1 l ruokakermaa, laktoositon
  • 1 rkl Herbes de Provence -maustetta
  • 1 rkl basilikaa
  • 2½ tl suolaa
  • Mustapippuria, rouhittuna