Tomaattinen uunipasta kikhernepastasta

Tämä uunipasta on todella helppo ja nopea valmistaa ja se valmistuu täysin kasvikunnan tuotteista! Maukkaasta tomaattikastikkeesta ja ravitsevasta kikhernepastasta syntyy helposti kaikille sopivaa arkiruokaa.

  • Aika: 30min
  • Määrä: 4-6

Tee näin:

OHJEET:

1. Laita uuni lämpiämään 175C asteeseen. Kiehauta iso kattilallinen vettä ja keitä kikhernepastaa noin 4 minuuttia, niin että pastaan jää vielä selvästi purutuntumaa.

2. Pilko paprika pieniksi lohkoiksi. Lisää kaikki tomaattikastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi kastikkeeksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

3. Sekoita kastike keitettyyn pastaan. Lorauta uunivuoan pohjalle hieman oliiviöljyä ja kaada pasta vuokaan. Pilko oliivit ja viipaloi tomaatti ja lisää ne pastan päälle.

4. Paista noin 12-15 minuuttia, kunnes pasta on saanut hieman väriä ja tuore tomaatti on kypsynyt. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi rucolan ja basilikan kera ja nauti!


Vinkki: Voit halutessasi lisätä pastan päälle hieman juustoa ennen uuniin laittoa.

Ainesosat
  • 1 pkt Risenta kikhernepasta Fusillia
  • Tomaattikastike:
  • 1 punainen paprika
  • 2 prk (á n. 400 g) yrttitomaattimurskaa
  • 3-4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • 1 tl tummaa balsamiviinietikkaa
  • 1 tl vaahterasiirappia
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • suolaa & mustapippuria
  • noin 1 dl tummia kalamataoliiveja
  • 1 tomaatti
  • 2 rkl oliiviöljyä