Tomaattiset kikhernepyörykät ja kesäkurpitsapastaa

Nopea, herkullinen ja terveellinen arkiruoka; tomaatti-basilikapyörykät, tomaattinen kastike ja kesäkurpitsapasta.

  • Aika: 30min
  • Määrä: 4

Tee näin:

  1. Valmista Risentan tomaatti-basilika kikhernepyörykät pakkauksen ohjeen mukaan sekoittamalla pakkauksen sisältöön vesi ja öljy ja paistamalla pyörykät pannulla.

  2. Valmista “pasta” leikkaamalla kesäkurpitsasta ohuita siivuja julienne-leikkurilla tai juustohöylällä. Jätä esimerkiksi siivilään lautasen päälle valumaan muun ruoan valmistuksen ajaksi.

  3. Valmista kastike: lisää kaikki raaka-aineet kattilaan, kiehauta ja anna hautua matalalla lämmöllä kunnes kaikki muu on valmista. Mitä pidempään haudutat, sitä maukkaampaa tulee! Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, omenaviinietikkaa tai vaahterasiirappia.

  4. Mausta raakapasta neitsytoliviiöljyllä, suolalla ja pippurillla, ja tarjoile kikhernepyörykät tomaattikastikkeen sekä pastan kanssa. Hienonna päälle lehtipersiljaa.

Ainesosat
  • 1 pkt Risentan Tomaatti-basilika kikhernepyörykkä-aineksia
  • kastike:
  • n. 500 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 0,5 – 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 0,5 tl kurkumaa
  • 0,5 tl jauhettua chiliä
  • 2 tl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • n. 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 2-3 kesäkurpitsaa (n. 200-300 g / henkilö)
  • neitsytoliiviöljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • päälle: lehtipersiljaa