Hirssihiutaleet

  • Kuitua

    • Ravintokuituja5#f7e543
    • EMPTY95.ToString()#fdf8d0
  • Rasvaa

    • Rasvaa4#f7e543
    • EMPTY96.ToString()#fdf8d0
  • Proteiinia

    • Proteiinia11#f7e543
    • EMPTY89.ToString()#fdf8d0
  • Hiilihyd.

    • Hiilihyd.69#f7e543
    • EMPTY31.ToString()#fdf8d0

Hirssin uskotaan olevan yksi ensimmäisistä viljalajeista, joita alettiin viljellä. Hirssiä on alkujaan käytetty hyötykasvina Itä-Aasiassa, mutta sitä viljellään nykyisin Afrikassa, Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.
Hirssihiutaleet ovat gluteenittomia ja sopivat hyvin esimerkiksi puuroihin ja leipiin. Hirssihiutaleita voit käyttää myös ruoanlaitossa, esimerkiksi kasvispihveissä ja gratiineissa.

Hirssihiutaleet sisältävät runsaasti B-vitamiinia, jota muutoin esiintyy lähinnä eläinperäisissä tuotteissa. Ne ovat siten hyvä valinta kasvissyöjille.

Ainesosat:

Hirssihiutale

Säilytys:

Säilytettävä kuivassa ja enintään huoneenlämmössä.

Ravintosisältö per 100 g
  • Energiaa1540kJ/370kcal
  • Rasvaa4g
    • -josta tyydyttynyttä1g
  • Hiilihydraatteja69g
    • -josta sokereita1,5g
  • Protein 11 g
  • Suolaa*
  • Vitamin B60,75
  • *naturligt förekommande natrium