Siemennäkkileipä-leivontasekoitus

  • Kuitua

    • Ravintokuituja16#f7e543
    • EMPTY84.ToString()#fdf8d0
  • Rasvaa

    • Rasvaa42#f7e543
    • EMPTY58.ToString()#fdf8d0
  • Proteiinia

    • Proteiinia23#f7e543
    • EMPTY77.ToString()#fdf8d0
  • Hiilihyd.

    • Hiilihyd.19#f7e543
    • EMPTY81.ToString()#fdf8d0

Siemennäkkileivän eli tuttavallisemmin siemennäkkärin valmistus onnistuu valmiilla leivontasekoituksella helposti. Lisää vain öljyä ja vettä ja viimeistele siemennäkkäri suosikkimausteillasi. Yhdestä pussista valmistat kaksi pellillistä valmista siemennäkkileipää. 

Siemennäkkileipä -leivontasekoitus on täysin jauhoton ja sisältää ainoastaan erilaisia siemeniä kuten chiansiemeniä. Se sisältää muita näkkileipiä vähemmän hiilihydraatteja ja enemmän rasvaa ja proteiinia. Jauhoton siemennäkkileipäsekoitus sopii myös keliaakikolle.



Vinkkejä
  • 1. Muista käyttää leivinpaperia voipaperin sijaan, jotta näkkileipä ei tartu paperiin kiinni.
  • 2. Ota huomioon, että uunien lämpöominaisuudet vaihtelevat. Tarkkailethan siksi näkkileipää silloin tällöin paistamisen aikana, että se ei pala kiinni.

Ainesosat:

Auringonkukansiemen, seesaminsiemen, kurpitsansiemen, pellavansiemen, psylliumsiemen, chiasiemen (8 %)

Säilytys:

Säilytettävä kuivassa ja enintään huoneenlämmössä.

Ravintosisältö per 100 g
  • Energiaa2420kJ/580kcal
  • Rasvaa42g
    • -josta tyydyttynyttä6g
  • Hiilihydraatteja19g
    • -josta sokereita1g
  • Ravintokuituja16g
  • Proteiinia23g
  • Suolaa0,03g