Isot valkoiset pavut

  • Kuitua

    • Ravintokuituja16#f7e543
    • EMPTY84.ToString()#fdf8d0
  • Rasvaa

    • Rasvaa2#f7e543
    • EMPTY98.ToString()#fdf8d0
  • Proteiinia

    • Proteiinia22#f7e543
    • EMPTY78.ToString()#fdf8d0
  • Hiilihyd.

    • Hiilihyd.46#f7e543
    • EMPTY54.ToString()#fdf8d0

Isoja valkoisia papuja kutsutaan myös voipavuiksi. Keitettynä niiden maku on miedosti mantelinen ja koostumus pehmeän voinen. Kokonsa vuoksi ne vaativat hieman pidemmän keittoajan, mutta odottaminen kannattaa.

Vähärasvaiset ja proteiinipitoiset isot valkoiset pavut sopivat salaattipöytään, mutta maistuvat yhtä herkullisilta myös hyvässä munakkaassa.

Vinkkejä
  • 1. Liota papuja vähintään 8 tuntia runsaassa vedessä ennen keittämistä.
  • 2. Kaada vesi pois ja keitä pavut täysin kypsäksi uudessa, puhtaassa vedessä.
  • 3. Anna papujen jäähtyä omassa keitinvedessään ennen kuin kaadat veden pois. Näin pavut säilyvät paremmin kokonaisina
  • 4. Keitä koko pussillinen papuja kerralla ja pakasta ylimääräiset pavut annospusseissa myöhempää käyttöä varten
  • 5. Älä pelkää uuden kokeilemista, kun on kyse pavuista. Vaihda seuraavalla kerralla osa lihasta papuihin ja saat maukkaamman, terveellisemmän ja edullisemman aterian. Uskalla kokeilla!

Ainesosat:

Isot kuivatut valkoiset pavut

Säilytys:

Säilytettävä kuivassa ja enintään huoneenlämmössä.

Ravintosisältö per 100 g
  • Energiaa 1340kJ/320kcal
  • Rasvaa1,5g
    • -josta tyydyttynyttä<0,5g
  • Hiilihydraatteja46g
    • -josta sokereita5g
  • Ravintokuituja16g
  • Proteiinia 22g
  • Suolaa0,02g