Kidneypavut

  • Kuitua

    • Ravintokuituja14#f7e543
    • EMPTY86.ToString()#fdf8d0
  • Rasvaa

    • Rasvaa2#f7e543
    • EMPTY98.ToString()#fdf8d0
  • Proteiinia

    • Proteiinia22#f7e543
    • EMPTY78.ToString()#fdf8d0
  • Hiilihyd.

    • Hiilihyd.48#f7e543
    • EMPTY52.ToString()#fdf8d0

Muodoltaan munuaista muistuttavat kidneypavut ovat monelle tuttuja chili con carnesta tai muista pataruoista. Miedonmakuiset kidneypavut sopivat yhtä lailla myös salaatteihin sekä chili- ja tomaattikastikkeisiin.

Vinkkejä
  • 1. Liota papuja vähintään 10 tuntia runsaassa vedessä ennen keittämistä.
  • 2. Kaada vesi pois ja keitä pavut täysin kypsäksi uudessa, puhtaassa vedessä.
  • 3. Anna papujen jäähtyä omassa keitinvedessään ennen kuin kaadat veden pois. Näin pavut säilyvät paremmin kokonaisina
  • 4. Keitä koko pussillinen papuja kerralla ja pakasta ylimääräiset pavut annospusseissa myöhempää käyttöä varten
  • 5. Älä pelkää uuden kokeilemista, kun on kyse pavuista. Vaihda seuraavalla kerralla osa lihasta papuihin ja saat maukkaamman, terveellisemmän ja edullisemman aterian. Uskalla kokeilla!

Ainesosat:

Kuivatut kidneypavut

Säilytys:

Säilytettävä kuivassa ja enintään huoneenlämmössä.

Ravintosisältö per 100 g
  • Energiasisältö 1360kJ/320kcal
  • Rasvaa1,5g
    • -josta tyydyttynyttä<0,5g
  • Hiilihydraatteja48g
    • -josta sokeria5g
  • Ravintokuitua14g
  • Proteiinia 22g
  • Suolaa0,03g