Mustapavut

  • Kuitua

    • Ravintokuituja15#f7e543
    • EMPTY85.ToString()#fdf8d0
  • Rasvaa

    • Rasvaa2#f7e543
    • EMPTY98.ToString()#fdf8d0
  • Proteiinia

    • Proteiinia22#f7e543
    • EMPTY78.ToString()#fdf8d0
  • Hiilihyd.

    • Hiilihyd.62#f7e543
    • EMPTY38.ToString()#fdf8d0
Mustapapu on erityisesti brasilialaisten rakastama kasvismuhennosten ja lihapatojen perusaines. Mustapapujen hieman makea maku toimii erityisen hyvin limen, korianterin ja chilin kanssa. Mustapavuista valmistat vaikkapa herkulliset kasvispihvit. Ne sopivat yhtä lailla myös burritoihin, salaatteihin, pataruokiin ja tulisiin keittoihin.
Vinkkejä
  • 1. Liota papuja vähintään 8 tuntia runsaassa vedessä ennen keittämistä.
  • 2. Kaada vesi pois ja keitä pavut täysin kypsäksi uudessa, puhtaassa vedessä.
  • 3. Anna papujen jäähtyä omassa keitinvedessään ennen kuin kaadat veden pois. Näin pavut säilyvät paremmin kokonaisina
  • 4. Keitä koko pussillinen papuja kerralla ja pakasta ylimääräiset pavut annospusseissa myöhempää käyttöä varten

Ainesosat:

Kuivatut mustapavut

Säilytys:

Säilytettäväs kuivassa ja enintään huoneenlämmössä

Ravintosisältö per 100 g
  • Energiasisältö 1430kJ/340kcal
  • Rasvaa1,5g
    • -josta tyydyttynyttä<0,5g
  • Hiilihydraatteja62g
    • -josta sokeria2g
  • Ravintokuitua15g
  • Proteiinia 22g
  • Suolaa0,01g