Valkoiset pavut

  • Kuitua

    • Ravintokuituja16#f7e543
    • EMPTY84.ToString()#fdf8d0
  • Rasvaa

    • Rasvaa2#f7e543
    • EMPTY98.ToString()#fdf8d0
  • Proteiinia

    • Proteiinia22#f7e543
    • EMPTY78.ToString()#fdf8d0
  • Hiilihyd.

    • Hiilihyd.46#f7e543
    • EMPTY54.ToString()#fdf8d0

Maultaan miedot valkoiset pavut ovat yksi maailman tunnetuimpia papulajikkeita. Monelle ne ovat tuttuja keitettynä tomaattikastikkeessa, mutta valkoisia papuja voi käyttää myös muilla tavoin. Keitetyt valkoiset pavut soveltuvat hyvin erilaisiin salaatteihin ja pataruokiin.

Vinkkejä
  • 1. Liota papuja vähintään 8 tuntia runsaassa vedessä ennen keittämistä.
  • 2. Kaada vesi pois ja keitä pavut täysin kypsäksi uudessa, puhtaassa vedessä.
  • 3. Anna papujen jäähtyä omassa keitinvedessään ennen kuin kaadat veden pois. Näin pavut säilyvät paremmin kokonaisina
  • 4. Keitä koko pussillinen papuja kerralla ja pakasta ylimääräiset pavut annospusseissa myöhempää käyttöä varten

Ainesosat:

Kuivatut valkoiset pavut

Säilytys:

Säilytettävä kuivassa ja enintään huoneenlämmössä

Ravintosisältö per 100 g
  • Energiasisältö 1340kJ/320kcal
  • Rasvaa1,5g
    • -josta tyydyttynyttä<0,5g
  • Hiilihydraatteja46g
    • -josta sokeria5g
  • Ravintokuitua16g
  • Proteiinia22g
  • Suolaa0,02g