Valloittava gluteeniton omenapiirakka

Sesongin herkullisimman ja mehevimmän omenapiirakan salaisuus on Risentan mantelijauho, joka tuo piirakkaan ihanaa mehevyyttä ja täydentää maullaan hapokkaita omenoita. Tämä piirakka vie kielen mennessään ja mikä parasta, se on täysin gluteeniton!

  • Määrä: 8-10

Tee näin:

  1. Sulata rasva ja sekoita siihen sokeri.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja lisää jauhoseos vähitellen sokeri-rasvaseokseen.
  3. Lisää taikinakulhoon muna, maito ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. 
  4. Kaada taikina esim. mantelijauholla tai gluteenittomilla korppujauhoilla voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan. Lohko omenat ja asettele ne taikinan päälle haluamaasi muotoon. Jos haluat piirakasta koristeellisemman, voit vuolla omenasta kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita, jotka asetellaan taikinan päälle "ruusukkeen" muotoon.
  5. Ripottele pinnalle kanelia.
  6. Paista 200 asteessa n. 30 min.
  7. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Ainesosat
  • 200g voita tai margariinia
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • 2 dl Risenta mantelijauhoa
  • 1 dl Risenta durra- tai muuta gluteenitonta jauhoa
  • 1 kananmuna
  • 0,75 dl maitoa tai kasvimaitoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3-4 (kotimaista) omenaa
  • kanelia