Durranäkkäri
Lämmitä uuni 200°C. Sekoita raaka-aineet keskenään ja leivinpaperoi pelti.
Pyöritä taikinasta haluamasi kokoisia palloja ja painele niistä mahdollisimman ohuita (pyöreitä) näkkileipiä leivinpaperille.
Paista ensin 10 minuutin ajan 200°C:ssa, laske sitten lämpö 150°C:een. Paista vielä n. 25-35 minuuttia. Paistoaika riippuu paljon näkkärien paksuudesta – tarkkaile niitä siis paistaessasi! Näkkärit ovat valmiit kun ne hieman nousevat irti paperista. Ohuet näkkärit tulevat rapeimmiksi.
Valkopapu-punajuuritahna
Kuori ja kuutioi punajuuri ja keitä se kypsäksi
Lisää kypsät punajuurikuutiot muiden raaka-aineiden kanssa syvään kulhoon. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella ja tarkista maku. Jos kaipaat lisää happoisuutta, lisää hieman omenaviinietikkaa.
Tarjoile kaunis ja ravitseva levite durranäkkäreiden seurana!