RISENTAN IHANIN MAUSTEKAKKU
(gluteeniton, valkosokeriton)
Lämmitä uuni 175° C:een. Öljyä noin 1,5 - 1,8 litran vetoinen kakkuvuoka.
Sekoita kuivat ainekset keskenään isossa kulhossa. Sekoita teho- tai sauvasekoittimella kookosmaito, rasva, 10 taatelia, siirappi ja vaniljauute sileäksi massaksi. Kaada massa kuivien ainesten sekaan ja sekoita hyvin. Kuutioi vielä 5 taatelia pieniksi paloiksi ja hämmennä palat taikinan sekaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 55-60 min. Kakku on kypsä, kun hammastikkuun ei kokeiltaessa jää enää taikinaa.
Anna jäähtyä kymmenen minuuttia ja kumoa kakku tarjoiluvadille. Anna kakun jäähtyä täysin, kuorruta, koristele ja nauti! Kakku on parhaimmillaan vetäydyttyään yön yli jääkaapissa.
Kuorrute:
Sekoita kookosöljy, pähkinävoi ja vanilja pienessä kulhossa tai lasissa. Mikäli seos menee liian juoksevaksi, pidä sitä noin 15 minuuttia jääkaapissa sekoittaen välillä. Käytä kakun kuorrutteena. Kuorrute jähmettyy viileässä.
Pinnalle:
kookoslastuja
hasselpähkinöitä