Punaherukka Crumble

Tämä ihanan kirpeä murupiirakkainen herkku saa makeutta tuoreista aprikooseista sekä hunajasta ja maistuu varmasti kaikille punaherukoiden ystäville! Herkullinen taikina valmistuu manteli- ja kookosjauhoista, joten tämä herkku on gluteeniton!

Tee näin:

  • Laita uuni lämpiämään 175C asteeseen.
  • Valmista ensin täyte: sekoita punaherukat paloiteltuihin aprikooseihin, muussaa täytettä hieman ja lisää makeutus sekä perunajauho sitomaan täyte.
  • Valmista taikina: sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Muussaa banaani haarukalla, sekoita sitten märät aineet keskenään ja lisää sekä ne että kuivat aineet banaanin joukkoon. Taikinan lopullinen sekoitus käy helpoiten käsin, sillä taikinan rakenne on jäykkä ja “murumainen”.
  • Painele 2/3 taikinasta leivinpaperoituun pienehköön uunivuokaan ja esipaista n. 10 minuutin ajan.
  • Lisää sitten pohjan päälle täyte, ja murustele päälle loput taikinasta. Paista vielä n. 40 minuuttia.
  • Tarjoile jäähtyneenä esimerkiksi paksun kookosmaidon ja hunajan kera.
Ainesosat
  • Täyte:
  • 3 dl tuoreita punaherukoita
  • 3 isohkoa, tuoretta aprikoosia (n. 3 dl pilkottuna)
  • 3 rkl (kookos)sokeria
  • 2 rkl perunajauhoa
  • Murutaikina:
  • kuivat
  • 4 dl Risentan mantelijauhoa
  • 2 1/4 dl kaurahiutaleita (valitse gluteeniton jos tarpeen)
  • 3/4 dl Risentan kookosjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl ceylonin kanelia
  • märät
  • 0,5 dl juoksevaa hunajaa
  • 0,5 dl huoneenlämpöistä neitsytkookosöljyä
  • 1 kypsä banaani