Tämä upea täytekakku syntyy helposti kevään ja kesän juhliin. Ja mikä parasta, se on vegaaninen ja gluteeniton ja sopii näin ollen useimpiin erikoisruokavalioihin.
Tämä täyttävä ja raikas purkkisalaatti on ihana eväs piknikille tai vaikka lounastunnille! Linssi- & Maissi-pasta tuo annokseen makua ja täyttävyyttä, ja ihana kastike kruunaa koko salaatin.
Tämä herkullisen mausteinen pata on ruokaisa, eikä jätä ketään kylmäksi! Tuhtia talviruokaa täynnä kasvispohjaista hyvää.
Luonnollista energiaa salitreenin tai pitkän lenkin jälkeen!
Raikas ja täyttävä smoothie antaa potkua päivään!
Kermaisessa kasvispastassa maistuvat syksyn maut.
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon (37°C).2. Sekoita psylliumkuitujauhe joukkoon ja anna turvot
1. Keitä punajuuret kypsiksi suolatussa vedessä, noin 45 minuuttia. Kuori heti.2. Lohko palasiksi ja
Tässä Risentan reseptissä kahvipöydän klassikko, Toscakakku on päivitetty gluteenittomaksi. Mantelijauho tekee pohjasta ihanan mehevän, rapea kuorrutus kruunaa maun.
Herkullinen ja näyttävä täytekakku syntyy persikoista ja Risentan gluteenittomista jauhoista – tämä kaunotar sopii kaikkiin kesän juhlapöytiin päätähdeksi tai gluteenittomaksi vaihtoehdoksi. Persikan voi sesongin mukaan vaihtaa myös vaikka kirsikoihin tai mansikoihin.
Tämä pannari saa pehmeän makunsa ihanasta kaurajauhosta, eikä muita jauhoja seurakseen kaipaakaan! Kuorruta pannari kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla tai hedelmillä sesongin mukaan.
Tämä rouskuvan rapea granola on todellinen ravinnepommi, kiitos lukuisten erilaisten siementen. Paahdetut kookoslastut tuovat kivan lisän granolaan, ja kun sen tarjoilee eksoottisten hedelmien ja tuoreiden marjojen kera, on miniloma tropiikkiin valmis! Tämän herkullisen reseptin on kehittänyt bloggaaja Tuulia Talvio.
Tämä herkullinen, maukkaan mausteinen kikhernekastike on ihan parasta ruokaa pimeneviin iltoihin! Täyteläistä ja parhaimmillaan ravitsevan kvinoan ja paahdettujen kikherneiden seurana.
Tämä helppo ja maukas pastavuoka on täynnä makua ja hyvää tekeviä ainesosia. Vaivattomuutta lisää se, ettei pastaa tarvitse keittää ennen uuniin laittamista, vaan vuokaan voi lisätä raa'an pastan suoraan pussista. Arkiruokien parhautta!
Falafelpyörykät sopivat hyvin leivän, bulgurin tai salaatin kanssa.
Tämä ihanaakin ihanampi chiavanukas tehdään täyteläiseen kookosmaitoon. Annos saa luonnollista makeutta hedelmistä, mutta voit makeuttaa myös itse vanukkaan sekoittamalla joukkoon hunajaa tai vaahterasiirappia.
Nämä herkulliset, gluteenittomat sämpylät ovat meheviä, ravitsevia ja täynnä hyvää tekeviä siemeniä. Ne maistuvat ihanalta sellaisenaan keiton tai salaatin kaverina tai esimerkiksi avocadolla ja punasipulilla päällystettynä kevyenä lounaana.
Pesto valmistuu hetkessä itse tehtynäkin. Yhdessä proteiinirikkaan spagetin kanssa se muodostaa ihanan terveellisen ja herkullisen lounaan tai illallisen!
Tämä aasialaisvaikutteinen papupasta saa voimansa sambal oelek -chilitahnasta.
Tässä herkullisessa reseptissä suolaiset ja mausteiset maut yhdistyvät maissin makeuden kanssa suloiseksi harmoniaksi.
Ihanat kookospikkuleivät ovat superhelppoja ja niin herkullisia, että reseptin tuplaaminen ei ole ollenkaan huono ajatus. Ohjeesta tulee n. 10 kpl pehmeitä, paksuhkoja pikkuleipiä.
1. Muussaa banaanit haarukalla.2. Vatkaa joukkoon kananmunat, chiansiemenet ja suola. Anna seistä no
Suolainen piirakka on klassikkoherkku ja tämä gluteeniton versio syntyy helposti tattari- ja riisijauhoista. Kesäkurpitsa, pinaatti, aurinkokuivatut tomaatit ja fetajuusto ovat herkullinen yhdistelmä ja piirakka maistuukin niin lämpimänä kuin kylmänä.
Ihana kotitekoinen granola, jossa maistuu joulu.
Valmista maistuvat skonssit käden käänteessä. Tällä reseptillä onnistut varmasti.
Tämä raikas ja täyteläinen gluteeniton sitruunakakku saa hauskan twistin unikonsiemenistä.
Tämä ihana chiavanukas saa pehmeyttä mantelimaidosta ja makua maapähkinävoista. Tee vanukas valmiisiin annosmaljoihin tai -laseihin ja koristele kauden marjoilla tai hedelmillä. Maapähkinävoin seuraksi sopii erinomaisesti myös banaani.
Tiesitkö, että helppo, gluteeniton näkkäri syntyy vain muutamasta raaka-aineesta? Helpoimmillaan voit sekoittaa durrajauhoon vain vettä ja suolaa, mutta sen voi myös maustaa suosikkimausteillaan. Tässä ohjeessa makua antamaan lisättiin maukasta juustokuminaa. Durranäkkäri on miedon makuinen leipä, joka on parhaimmillaan ihanan levitteen, esimerkiksi tämän herkullisen valkopapu-punajuurilevitteen kanssa!
Lämmitä lettupannu matalalla lämmöllä. Lisää kookosrasva. Sekoita kulhossa kikhernejauho, maust
Joulunajan ihanin maustekakku on taatelien, kookoksen ja joulumausteiden sointuisa liitto. Se on täysin gluteeniton, eikä sisällä valkoista sokeria. Käytä kakussa voin sijasta kookosrasvaa, jos haluat siitä täysin vegaanin ja/tai maidottoman. Ihanaa kuuman glögin kanssa tai joulunajan kahvipöydässä.
1. Vuoraa 24cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoka hyvin öljyllä.2. Ripottele juus
Risotto on loistava lisäke esimerkiksi liha- tai kalaruoille. Voit helposti muokata risottoa mieleiseksesi esimerkiksi lisäämällä risottoon kasviksia, juureksia tai yrttejä.
Leivo aamiaispöytään tuoreita kaurasämpylöitä.
Miltä kuulostaisi kulhollinen thaimaalaisia Risentan valkopavuista valmistettuja valkopapupyöryköitä riisinuudeleilla maapähkinäkastikeessa? Sekaan vielä runsaasta tuoreita yrttejä. Keitä valkopapuja kerralla isompi satsi ja pakasta ylimääräiset. Valkopavut soveltuvat hyvin myös tahnoihin, dippeihin tai sellaisenaan kastikkeisiin. Tämän herkullisen reseptin on kehittänyt Liemessä-blogin Jenni Häyrinen.
Tämä superjuoma ei ole vain raikas, virkistävä ja terveellinen. Se on lisäksi täynnä Omega-3 -rasvoja ja runsaasti proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja. Kiitos pienen chiasiemenen!
Näiden vohveleiden taikina valmistuu näppärästi tehosekoittimessa. Ravitsevat ja täysin vehnättömät vohvelit saavat makeutensa banaanista ja hunajasta, joten ne sopivat hyvin niin aamupalaksi kuin jälkiruoaksikin!
Maissivelli on lempeä pienille, herkille vatsoille.
Kikhernejauhoista tehtävät superhelpot räiskäleet syntyvät vain kahdesta raaka-aineesta. Lisämakua crepeseihin voi tuoda kaakaojauheella ja luontaisella makeuttajalla. Makeuttamattomana crepesit toimivat hienosti myös suolaisilla täytteillä!
Sesongin herkullisimman ja mehevimmän omenapiirakan salaisuus on Risentan mantelijauho, joka tuo piirakkaan ihanaa mehevyyttä ja täydentää maullaan hapokkaita omenoita. Tämä piirakka vie kielen mennessään ja mikä parasta, se on täysin gluteeniton!
Nopeasti valmistuva pinaattimunakas maistuu niin aamiaisella kuin iltaruokana.
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.2. Sekoita kaikki kuivat aineet. Sekoita voi ja piimä kuiviin aineksi
Juustokakku vegaanisena? Kyllä vain! Pehmeää, kermaisen juustoista ja ihanaa.
Kikhernehummus on hyvä vaihtoehto levitteeksi leivän päälle.
Suklaata, kirsikkaa ja vaniljaa - onko mitään ihanampaa lämpimänä kesäpäivänä. Näillä Vaneljan luomilla gluteenittomilla ja vegaanisilla jäätelöpuikoilla herkuttelet hyvällä omallatunnolla, ovathan ne täynnä hyvää tekeviä siemeniä ja luonnon omia herkkuja!
Risentan erikoisjauhoista valmistuu maukas, gluteeniton kakkupohja. Gluteeniton kakku on kätevä esimerkiksi kesän monissa juhlissa, jolloin ei tarvitse erikseen huomioida kaikkia erikoisruokavalioita.
Sahramilla värjätty kasvispasta sopii kylmäsavulohelle, jota maustaa valkoviini ja ranskankerma.
Lohkoperunat1. Pese perunat kuorineen, kuivaa ja lohko kulhoon. 2. Sekoita perunoihin öljy ja mauste
Siemennäkkileipäseoksesta syntyy veikeä ja maukas pizzapohja, jonka voi päällystää esimerkiksi kesäisellä tuorepestolla, fetalla ja paahdetuilla kirsikkatomaateilla. Tämän ihanan reseptin on laatinut Wellberriesin Tuulia Järvinen.
Tämä ihana Glögikakku on talven juhlapöydän kuningatar. Mantelijauhon, taatelien ja piparkakkumausteen yhdistelmä hurmaa pohjassa ja täytteen glögi ja kardemumma tuovat tuulahduksen joulun tunnelmaa! Kiillettä lukuunottamatta kakku on raakakakku. Jos haluat kakusta täysin vegaanisen, korvaa kiilteen liivate agar-agarilla tai jätä kiille kokonaan pois.
1. Sekoita ainekset ja anna puuron tekeytyä kylmässä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli. 2. Anno
1. Sekoita sulatettu kookosöljy, kookosmaito, siirappi/hunaja ja sitruunamehu chiajauhojen joukkoon
Aloita aamusi raikkaalla chiavanukkaalla.
Trendikkäät ja suloiset macaron-leivokset ovat leipurin taidonnäyte. Punnitse raaka-aineet huolella ja käytä puhtaita välineitä, niin onnistut!
Rouskuva gluteeniton siemennäkkäri maistuu herkulliselta glögin kanssa.
Täyttävyyttä tähän herkullisen helppoon vihreään salaattiin tuovat Risentan linssikakut, jotka nautitaan “krutonkeina” salaatin päällä. Rouskuvaa, ravitsevaa ja takuulla herkullista!
Helppo, herkullinen ja täysin gluteeniton kakku sopii niin arkeen kuin juhlaan.
Rapeat ja herkulliset mantelikorput valmistuvat reilussa tunnissa.
Häikäisevän kaunis ja herkullinen jälkiruoka syntyy ruokakirjailija ja-bloggaaja Vaneljan ohjeella. Karamelli-chiavanukas on täynnä hyvää tekeviä luomusiemeniä ja mustikkapehmis syntyy täyteläisestä kookosmaidosta, mustikoista ja syreeninkukista.
Juhlapöydän kruunaa mehevä ja herkullinen suklaakakku. Gluteenittomana tietenkin!
Perinteiset kikhernepihvit uudella tavalla!
Kikhernejauhoista syntyy helposti maittava pitsapohja, joka on luontaisesti gluteeniton sekä viljaton. Lisää pitsaan omat lempitäytteesi ja herkutteluhetki on taattu!
Voiko vehnätön pasta olla näin hyvää? Risentan maissi-linssipasta on täysin vehnätön, mutta maistuu juuri siltä miltä pastan pitääkin. Kokeile vaikka tämän herkullisen avokadopeston ja pinjansiementen kera.
Tämä arjen pika-annos on suorastaan nerokas! Annos valmistuu hetkessä, on ravitseva ja täyttävä – täynnä kasvikunnan proteiineja, sekä herkullista makua!
Helmikuun alussa juhlitaan kansallisrunoilijaamme J.L. Runebergia Runebergin tortuilla. Runebergin tortut voi tehdä joko silikoniseen tai teflon-muffinssivuokaan, mutta myös paperisiin muffinssivuokiin. Perinteisissä Runebergin tortuissa käytetään kostutukseen arrakkipunssia tai rommia, mutta alkoholin voi halutessaan korvata myös sitruunavedellä. Nämä gluteenittomat tortut eivät jää maussa toiseksi perinteisille Runebergin tortuille, päin vastoin!
Tämä ihanan paksu ja kermainen puuro aloittaa päiväsi raikkaan täyttävästi! Maukas puuro saa makeutta ja rakennetta valitsemastasi myslistä ja raikas smoothie kruunaa kokonaisuuden. Valmista puuro valmiiksi jääkaappiin illalla, ja sekoita smoothie seuraksi herättyäsi. Mikä ihana aamiainen!
Ihanan herkulliset laskiaispullat ovat täysin gluteenittomia. Täytteenä niissä on itsetehty mantelimassa, joka on tosi helppo valmistaa.
1. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kanan
Hyvä perusohje perinteisille blineille!
Tämä ihana kerrosjälkkäri syntyy käden käänteessä – ainoastaan banaanien jäätymisen odottelu vaatii hieman malttia. Mutta sen jälkeen ihana jälkkäri on edessäsi hetkessä! Banaanista sekoitettua “jäätelöä”, vadelmia ja rouskuvaa mysliä tai granolaa.
Kevät ja kesä ovat juhlien aikaa! Leivo juhlapöytään ihana, gluteeniton manteli-blondie, joka kestää noutopöydässä hyvin ja maistuu kaikille. Pellillisestä riittää isommallekin juhlaväelle ja koristelussa voi käyttää strösseliä tai sesongin marjoja.
Nämä herkulliset aamiaissämpylät valmistat helposti. Taikina saa olla todella löysää. Käytä hieman öljyä käsissäsi, kun pyörittelet sämpylöitä ja laita reunalliseen vuokaan, jotta sämpylät saavat hieman tukea.
Tämän kesäisen reseptin on kehittänyt Liemessä-blogin Jenni Häyrinen.
Vihreistä linsseistä, bataatista ja pinaatista syntyy helposti ihanan mausteinen pata, joka lämmittää viileinä iltoina ja ravitsee varmasti!
Kermaisessa kasvispastassa maistuvat parmesaani ja sitruuna. Tarjoile tuoreen leivän kanssa!
Lempeä riisivelli rauhoittaa herkän pikku-vatsan.
Tämä kasvispasta saa lisämakua uunissa paahdetuista juureksista ja parmesaanijuustosta.
Tämä ihanan kirpeä murupiirakkainen herkku saa makeutta tuoreista aprikooseista sekä hunajasta ja maistuu varmasti kaikille punaherukoiden ystäville! Herkullinen taikina valmistuu manteli- ja kookosjauhoista, joten tämä herkku on gluteeniton!
Maukkaat belugalinssit maistuvat sellaisenaan, mutta ne sopivat mainiosti myös linssipataan kasvisten ja lämpöisten mausteiden kanssa. Tämä pata on todella helppo valmistaa ja koko ateria valmistuu alle puolessa tunnissa!
Varteenotettava haastaja tavalliselle pestolle!
Nämä maukkaat marjamuffinssit maistuvat vaikka jo aamupalalla, sillä ne on tehty ravitsevista ja hyvää tekevistä aineksista. Muffinsseista saa helposti myös vegaanisia ja ne sopivatkin monenlaiselle herkuttelijalle! Tämän ihanan reseptin on kehittänyt bloggaaja Tuulia Talvio.
Aloita aamusi raikkaalla tuorepuristetulla mehulla!
Tämä ihanan juustoinen fetapiirakka sopii niin vierastarjottavaksi, juhlapöytään kuin arki-illan iltapalaksikin.
1. Kuori ja pilko perunat pieniksi paloiksi. 2. Hienonna sipuli ja kuullota pehmeäksi öljyssä.
Sitrusmarinoidut pavut ovat mitä ihanin kesätarjottava esimerkiksi grilliruoan lisukkeena.
Nämä suloiset piparineliöt tuoksuvat joululta ja maistuvat taivaalliselta. Mausteiset leivonnaiset koristellaan kermavaahdolla ja kinuskilla ja mikä parasta, resepti on helppo muuntaa täysin vegaaniseksi. Piparineliöistä voi tehdä sydämiäkin esim. piparkakkumuotin avulla.
Pehmeä kurpitsa, tuore timjami sekä cashew-pähkinöistä valmistuva pähkinäparmesaani tekevät tästä risotosta herkullisen aterian, joka on helppo valmistaa!
Tämä ihana raakakakku lainaa makumaailmansa Key Lime Pieltä ja on ihana raikas, mutta täyteläinen kokonaisuus. Suklainen mantelipohja yhdessä hunajan ja avokadon kanssa tasapainottaa kirpeyttä.
Tässä hurmaavassa risotossa maistuvat raikas sitruuna ja aromaattinen fenkoli. Vinkeillämme onnistut valmistamaan täydellisen risoton!
Täysin gluteeniton mutakakku valmistuu helposti tällä ohjeella!
Tomaatti-linssikeitosta saat myös maukkaan linssimuhennoksen käyttämällä puolet vähemmän nestettä!
Tekemällä mysli- ja välipalapatukat itse, voit helposti valita mukaan lempiraaka-aineesi ja säädellä sokerin määrää. Tällä ohjeella teet helposti gluteenittomat patukat, joista saat nopeasti hyvää energiaa!
Gluteenittomista jauhoista valmistuvat suolaiset muffinssit kätkevät sisäänsä runsaasti kasviksia ja ovat ihanan meheviä ja maukkaita. Nauti heti tai nappaa mukaan evääksi!
Tämä manteli- ja riisijauhoista leivottu kakku saa makeutensa kookossokerista ja ihanaa kirpsakkuutta puolukoista. Helposti valmistuva kinuskikuorrute viimeistelee kakun.
Valmista herkullinen salaatti pääruoaksi tai lisäkkeeksi belungalinsseistä, lehtikaalista, punakaalissta, omenasta sekä cheddarjuustosta.
Niin Risentan myslit kuin siemenpuurotkin taipuvat ihanaksi tuorepuuroksi, kun niiden antaa tekeytyä yön yli jääkaapissa. Tee puuro haluamaasi (kasvi)maitoon, mausta kardemummalla ja koristele kauden marjoilla. Tässä Vaneljan ohjeessa puuro on tehty kauniiseen lasipurkkiin ja tarjoillaan karhunvatukoiden, mustikoiden ja pähkinävoin kera.
Helppo ja nopea pasta, joka maistuu koko perheelle!
Ihanan pehmeä ja samettinen, maidoton versio klassisesta joulupuurosta. Älä unohda mantelia!
Näiden suursuosion saaneiden mantelipikkuleipien resepti on vihdoin täällä! Nämä pikkuleivät ovat yksinkertaisuudessaan suussa sulavia ja niitä voi tuunata esimerkiksi raastamalla taikinan joukkoon sitruunankuorta tai lisäämällä taikinaan kanelia.
Tämä raikas ja herkullinen marjajuoma on omiaan esimerkiksi Halloween-juhlien alkumaljana. Se on näyttävä, helppo valmistaa ja maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin.
Proteiinipitoinen linssi & maissipasta sopii loistavasti kaikenlaisiin salaatteihin. Tässä reseptissä pasta saa kaverikseen lehtikaalia, mehukasta nektariinia ja maissia sekä tomaatteja ja fetajuustoa. Helppoa ja maukasta!
Mausteinen siemennäkkäri valmistuu helposti ja on täysin gluteeniton.
Koristele herkulliset ja rapeat cookiet valkosuklaalla ja pähkinöillä tai karpaloilla.
Kikhernepastasta saa helposti mahtavan ruokaisan pastasalaatin. Tämä versio syntyy nopeasti valmiista pestosta, päärynästä, avokadosta ja vuohenjuustosta!
Flatbreadin eli rieskan valmistamisen ei tarvitse olla hankalaa. Tällä reseptillä valmistat maukkaat flatbreadit, jotka ovat lisäksi gluteenittomia.
Nämä ihanat lakupallot ovat parhaita makean– ja lakunnälkään! Musta väri syntyy seesaminsiemenistä, jotka tuovat lakupalloihin oman ihanan makuvivahteensa sekä runsaasti ravinteita.
Ravitsevista ja miedon makuisista kikhernejauhoista syntyy herkullisia ja täyttäviä pieniä pannukakkuja. Pannukakut ovat luontaisesti gluteenittomia ja herkullisia – täydellisiä vaikka viikonlopun aamiaiselle.
Ihania piparkakkuja monen muotoisena: Sydämiä, ukkoja, hevosia, tähtiä!
1.Liota ja keitä kikherneet pakkauksen ohjeen mukaan. 2. Kaada keitinvesi pois ja laita kaikki
Tässä joulunajan herkkureseptissä yhdistyy kaksi kestosuosikkia: piparit ja mokkapalat. Voiko olla mitään parempaa!
Herkulliset sitruunamuffinit valmistuvat nopeasti ja helposti.
Tämä syksyinen resepti on Satokausikalenterin kantarelleista ja mustakaalista kehittelemä. Herkullinen pasta on maustettu valkosipulilla, timjamilla ja salvialla. Papupasta tuo ruokaan lisää proteiinia ja kuituja. Voit hyvin valmistaa sieni-mustakaalipastan kantarellien sijaan esimerkiksi suppilovahveroista. Myös kasvatetut sienet, kuten herkkusienet sopivat. Mustakaalin voi vaihtaa samaan määrään lehtikaalia (paksu lehtiruoti kannattaa hienontaa erikseen ja laittaa pannulle jo samaan aikaan valkosipulin kanssa).
Tämä uunipasta on todella helppo ja nopea valmistaa ja se valmistuu täysin kasvikunnan tuotteista! Maukkaasta tomaattikastikkeesta ja ravitsevasta kikhernepastasta syntyy helposti kaikille sopivaa arkiruokaa.
1. Laita uuni lämpenemään 175°C:een.2. Sulata voi kattilassa ja anna kiehua hetki, kunnes se on hiem
Pienet, herkulliset ja houkuttelevat pallot itselle tai lahjaksi!
1. Valmista misokeitto pakkauksessa olevien ohjeiden mukaan.2. Lisää papuspagetti keiton joukkoon ja
Herkullinen kasvispasta valmistuu alle puolessa tunnissa!
Nämä herkulliset gluteenittomat muffinsit kruunaavat kahvipöydän.
1. Kuori ja kuutioi myskikurpitsa.2. Kuullota öljyssä sipulin, valkosipulin, liotettujen papujen ja