VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

Juustokakku vegaanisena? Kyllä vain! Pehmeää, kermaisen juustoista ja ihanaa.

Tee näin:

1. Laita uuni lämpiämään 200C asteeseen.
2. Kuori ja paloittele myskikurpitsa ja keitä palaset (kuoret kannattaa kuoria pois veitsellä)
3. Valmista pohja: sekoita kaikki ainekset kulhossa ja painele pieneen (18cm) irtopohjavuokaan.
4. Laita kaikki täytteen ainekset blenderiin. Kun kurpitsat ovat pehmeitä, lisää mukaan myös ne ja sekoita tasaiseksi.
5. Öljyä irtopohjavuoan laidat kevyesti. Kaada täyte pohjan päälle ja paista n. 30 min. tai kunnes kakun keskiosa on hyytynyt.
6. Anna kakun jäähtyä ennen koristelua- parhaimmillaan se on hieman viileänä.

7. Koristele kauden marjoilla, hedelmillä ja syötävillä kukilla. 



Ainesosat
  • Pohja:
  • 1,5 dl Risenta kaurajauhoa
  • 1 dl Risenta mantelijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Santa Maria ceylonin kanelia
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 2,5 rkl kookosöljyä sulana (tai muuta neutraalia öljyä)
  • Täyte:
  • 3 dl cashewpähkinöitä
  • 150 g vegaanista tuorejuustoa
  • 150 g / 1,5 dl myskikurpitsasosetta
  • 4 rkl vaahterasiirappia
  • 0,25 tl suolaa