Vihreät askeleet

- meidän tapamme vaikuttaa

VIHREÄ RUOKA

Tavoitteemme on, että yhä useampi löytää tiensä terveemmän ja ympäristöystävällisemmän elämän pariin. Siksi panostamme täysillä kasvipohjaiseen ruokaan eli ruokaan, joka on luonnostaan täynnä vitamiineja ja mineraaleja ja joka ei sisällä lainkaan tarpeettomia lisäaineita. Viljelty ruokamme on paitsi hyväksi sinulle, myös ympäristöystävällisempää kuin moni muu vaihtoehto.

PIHVI VAI PAPU

Seuraavat luvut havainnollistavat, kuinka paljon parempaa kasvispohjainen ruoka on ilmastomme kannalta eläinperäiseen ruokaan verrattuna. 200 naudanlihagramman tuottaminen aiheuttaa n. 5,2 kg hiilidioksidipäästöjä, kun taas vastaavan määrän tuottaminen palkokasveja (papuja, herneitä, linssejä) aiheuttaa 0,035 kg hiilidioksidipäästöjä. Koska ruokamme aiheuttaa kaikkiaan 25 % hiilidioksidipäästöistä, on vaikutus tuntuva. Joka kerta, kun syömme kasvisruokaa, teemme palveluksen planeetallemme.

*Ruotsin maatalousyliopiston raportti: Mat-klimat-listan 2014.

200 g

200 g

VIHREÄ PLANEETTA

Vaikka tuotteillamme on huomattavasti pienempi ilmastovaikutus kuin monella muulla purtavalla, ne täytyy kuitenkin viljellä, kuljettaa ja pakata ennen kuin ne löytävät tiensä ruokakauppasi hyllylle. Mielestämme ihmisen pitäisi elää luonnonvarojen korosta, ei niiden pääomasta. Siksi otamme vastuun koko ketjusta aina siemenen istuttamisesta kaupassasi olevaan valmiiseen Risenta-pakkaukseen asti. 100 % ilmastokompensaatio siis. 

Olemme käyneet läpi kaiken toimintamme selvittääksemme kuinka suuri ympäristövaikutuksemme itse asiassa on koko ketjussa. Kaikki hiilidioksidi, joka vapautuu viljelijöidemme energiankäytöstä, tuotteiden kuljetuksesta sekä omasta sekoitus- ja pakkaustoiminnastamme aina myyntiedustajiemme autoihin saakka ilmastokompensoidaan ja muutetaan puiksi Perun ja Meksikon sademetsissä yhteistyössä Zeromissionin kanssa.

VIHREÄT SORMET

Sen lisäksi, että haluamme löytää oikeanlaatuisia raaka-aineita, meille on tärkeää, että ne viljellään ja tuotetaan kestävästi. Sekä viljelijän että tavarantoimittajan tulee tietää, että toimimme pitkäjänteisesti.

Risenta on jo vuoden 1940 alusta asti etsinyt ja löytänyt maailmalta uusiaa tuotteita ja tavarantoimittajia. Monet raaka-aineistamme viljellään muissa maanosissa kuin Euroopassa. Vaikka tiedostamme, että kaupan ja viljelyn ehtomme ovat erilaisia eri puolilla maailmaa, haluamme kuitenkin toimia hyvin kaikkien meidän kanssa yhteistyötä tekevien kanssa. Kun vierailemme tavarantoimittajiemme luona, kiinnitämme aina huomiomme kolmeen asiaan:

Haluamme oppia tuntemaan heidät ja heidän viljelyksensä paremmin ja löytää uusia yhteistyöalueita.
Haluamme varmistaa, että he kohtelevat työntekijöitä ja viljelyksiä edellyttämällämme tavalla - kutsumme tätä toimintatavaksemme.

Etsimme inspiraatioita uusiin jännittäviin tuotteisiin.